Vaggeryd och Småland

Småland är ett landskap med mycket att erbjuda. Du har tre stora städer i Jönköping, Växjö och Kalmar. Sedan kan du besöka glasriket där Orrefors och Kosta Boda är de två stora höjdpunkterna. Här kan du köpa vacker glaskonst och se hur glasblåsning går till live. Du har även stora områden med skog och natur som lämpar sig perfekt till vandring och fiske. Småland är helt enkelt ett landskap som har något för alla intressen och människor. Reser du som familj får ni inte heller missa ett besök på High Chaparall som är en nöjespark där ni får uppleva vilda västern på riktigt.

Bo i Vaggeryd

Vi förespråkar ju att bo lite utanför de stora städerna och lite mer lantligt och då är den lilla orten Vaggeryd ett utmärkt alternativ. I den lilla orten Hok i Vaggeryds kommun ligger ett hostel som heter resort Yxenhaga. Det består av flera charmiga små stugor som utan tvekan för tankarna till Emil i Lönneberga. Mer småländskt kan det knappast inte bli. Dessutom har du utsikt till sjön, mer idylliskt läge får man leta länge efter. Det finns massvis att göra för barnen så föräldrar kan vara lugna.

Detta hostel ligger väldigt nära en å som heter Härån och är rena paradiset för alla som älskar att fiska eller paddla kanot. Det ligger också en skog i närheten där du kan plocka blåbär och andra bär. Det finns hela 78 stycken stugor så det är gott om plats. Dessutom är det väldigt moderna och har både ugn och tvättmaskin. Varje stuga har även sin egen terrass där du kan njuta av de vackra omgivningarna. Även om detta klassas som ett hostel kommer du alltså att bo mycket bekvämt och ha tillgång till alla faciliteter som du kan tänkas behöva. Bättre än så kan det knappast bli.