Simrishamn

Simrishamn ligger i Skåne och sägs ofta vara där Österlen börjar. Österlen är en fantastiskt vacker sträcka i södra Skåne som bjuder på otroliga vyer. Simrishamn är alltså en perfekt utgångspunkt om du vill åka till ställen som Brösarps Backar eller Kiviks Musteri. Här är vardagen lite mer avslappnad och lite långsammare, perfekt för en avkopplande semester alltså.

Boende

Om du söker efter ett bra och billigt boende i Simrishamn så kan vi varmt rekommendera Simrishamns Hostel och B&B. Det ligger norr om centrum och är omringat av grönska – riktigt mysigt, med andra ord. De har tio stycken små och privata rum där sex stycken rum har dubbelsäng och fyra stycken rum har två enkelsängar. Huset byggdes redan på 50-talet och har fortfarande kvar charmen sedan den tiden. På ovanvåningen har du utsikt över vattnet och de små gulliga husen som är så typiska för Simrishamn. När du inte är i rummet kan du slå dig ner i trädgården och njuta av de härliga omgivningarna. Du kan köpa till en ekologisk frukost för en extra peng.

I köket kan du laga din egna måltider och det finns även en stor grill om du känner för att grilla med ditt sällskap eller varför inte några andra som du träffar på hostelet. De välkomnar även barn om de bor i samma rum som föräldrarna. Du kan boka ett rum direkt via hotellet eller gå via sajten Hostelworld.com som förmedlar hostels över hela världen. Priserna varierar beroende på säsong men ett rum kostar från 200 kronor och uppåt. Personalen kan även ge dig tips om vad du inte får missa i Simrishamn med omnejd. Vi kan rekommendera att hyra en bil så du kan åka runt på Österlen utan att vara beroende av kollektivtrafiken. Då hinner du se så mycket som det bara går.