Öland

Det finns knappast något som går upp mot Öland en svensk sommar. Denna avlånga ö utanför Kalmar har mycket att erbjuda sina besökare. Allt från fantastiska stränder till fantastisk natur till två stycken fyrar som står på varsin sida av ön. På södra delarna av Öland är det dessutom mycket populärt med fågelskådning och Ottenby lockar många med detta intresse. Vi rekommenderar att du antingen kör med egen bil eller hyr en bil för att kunna se så mycket som möjligt av ön. Annars kan det vara svårt att ta sig runt. Du kan även åka in till Kalmar om du känner för att besöka en lite större stad.

Boenden på Öland

På Öland finns det ett flertal Hostels som erbjuder ett bra boende för resande. Du kan till exempel välja att bo på STF Hagaby/Lantgården som är ett gammalt lantställe omgjort till hostel. Här kan du ta del av både bastu och gratis parkering. Det finns tv i ett gemensamt sällskapsrum och internet i vissa gemensamma utrymmen. Du kan bland annat hyra cyklar och spela på boulebanan som finns på området. I närheten kan du syssla med vandring eller fiske. Det ligger i närheten av Löttorp där de minsta barnen kan roa sig på lådbilslandet där de kan köra en rad olika bilar och ta ett helt eget körkort.

Strandnära Hostel

Ett annat alternativ är Strandnära vilket är ett ekologiskt hostel på Öland. Här välkomnas du som i ditt eget hem. Här fokuseras det på bra och ekologisk mat samt de vackra omgivningarna. Det är enkelt att trivas på en plats som denna. Detta hostel är väldigt ljust och går nästan enbart i vita toner. Det ligger endast 200 meter från havet nära något som heter Stora Frö. Om du vill få ut det mesta av Öland kan vi varmt rekommendera detta boende.