Boka hostel på landsbyggden online

Idag är vi vana att göra det mesta online och det gäller så klart även alla typer av bokningar. Precis som när du bokar hotell kan du även boka hostel online. Om du vet vilken stad eller plats du vill åka till kan du söka efter hostels eller boenden i området och sedan välja det som du tycker passar bäst. Normalt kan du boka direkt på hemsidan för hostelet eller så finns det ett telefonnummer dit du kan ringa dem och boka ett rum.

Använd en tredjepartssida och sök hostels i hela Sverige

Det finns flera tredjepartsajter som erbjuder bokning på hostels över hela världen. Hostelworld är ett bra exempel på detta. Du kan endast fylla i Sverige som land så får du upp alla hostels som är anslutna till deras sajt i hela landet. Då kan du först välja boende och sedan bestämma där du ska. Det är väldigt enkelt att boka via en sådan sajt. Du behöver bara skapa ett konto och logga in precis som när du spelar på online casino. Trenden med no account spela online blir allt populäraste och du loggar bara in med ditt BankID. När du har skapat ett konto väljer du bara hostel, vilken typ av rum du vill ha och datum. Vissa sajter tar betalt direkt men hos många behöver du bara betala en liten deposit. Resten betalas sedan på plats när du checkar in.

Går det att boka direkt på hostelet?

Ja, om hostelet har en reception går det alltid att boka direkt när du är på plats. Dock finns de två uppenbara nackdelar med detta. Det första är att du inte är säker på att det finns ett ledigt rum, om de har fullt måste du åka vidare. Det andra är att du förmodligen kommer få betala ett högre pris än om du bokar online.